РУСЕНСКАТА БОРБА СЪС 7 ЗЛАТНИ МЕДАЛА НА ДЪРЖАВНОТО ЛИЧНО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ В СЛИВЕН

Публикувано в категория Русе  
 
Състезателите на "Юнак-Локомотив" /Русе/ завоюваха 5 златни медала при мъжете на държавното лично първенство по свободна борба  в Сливен.
Най-ярко бе представянето на Мирослав Киров, който стана шампион в категория до 74 килограма. На финала вицеевропейският първенец победи с 11:0 Радомир Стоянов. Киров заслужи и приза за най-резултатен борец.
Петият на олимпийските игри в Токио Георги Вангелов нямаше никакви проблеми по пътя към титлата в категория до 61 кг. В борба за златото Георги не остави никакви шансове на Рухан Расим - 4:0.
Убедителен шампион стана и Ахмед Магамаев, който надви на финала в категория до 92 килограма с 10:0 Исмет Карабулут. А Ахмед Батаев спечели златото на  97 кг след 3:0 срещу Георги Димитров.
Гвоздеят на първенството при жените бе схватката на световната шавипонка от "Юнак" Биляна Дудова и бронзовата медалистка от олимпийските игри в Токио Тайбе Юсеин /"Левски"/. Биляна реши да се пробва експериментално в по-горна категория - до 62 кг. След оспорвана борба тя загуби с 1:2, но после спечели без проблем бронзовото отличие.
Дудова инкасира точка за посивност, атакува, но стана 0:2. После и Юсеин бе предупредена за пасивност. Като цяло се получи равностойна схватка.
Жените на "Юнак-Локомотив" завоюваха две титла - Сезен Белберова на 55 и Юлияна Янева на 72 килограма. Джанан Манолова се класира втора в категория до 65 килограма. В борба за първото място Джанан загуби от София Георгиева /"Левски"/.
 
 
 
 

  16 Jan 2022 12:50 ч.