СЛЕД ЛАГЕР ВЪВ ВАРНА ГЕОРГИ ВАНГЕЛОВ ПЪТУВА НА 24 ЮЛИ ЗА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ В ТОКИО

Публикувано в категория Русе  

Георги Вангелов се готви за
олимпийски медал на лагер във Варна

Състезателят на "Юнак" /Русе/ и участник на олимпийския турнир в свободната борба Георги Вангелов тренира за игрите в Токио във варненския комплекс "Спортпалас". Георги спечели квота през март на квалификационни схватки в Будапеща. Той ще е единственият български борец в свободния стил. Имаме и двама класици, другите ни представители в този мъжки спорт са... 4 жени!
"Георги тренира здраво. Той е сериозен и амбициозен спортист. Миналата година мина през сериозни травми, но показа воля и се върна на тепиха още по-силен. Съперници в спарингите му във Варна са трима души - състезателят на "Димитровград" Микяй Наим и двама молдовци. Надявам се да има шанс в Токио и жребият на борците в категория до 57 килограма да бъде благосклонен към него. Медал, без значение какъв, ще е голям успех. Конкуренцията в ниските категории е жестока. Особено силни са състезателите от азиатските държави. Ще пътуваме за Япония на 24 юли. По програма първата схватка на Георги ще е на 4 август", обясни за "Утро" главният треньор в "Юнак" и национален селекционер Валентин Ангелов.
Георги Вангелов е роден на 29 юли 1993 година в Раднево. Негов откривател, треньор и застъпник през годините е възпитаникът на русенската школа Рахмат Сукра, бронзов медалист от олимпийските игри в Сеул през 1988 година. Двамата защитаваха цветовете на "Армеец-ЦСКА". От три години Вангелов е състезател на русенския клуб.22 Jul 2021 09:05 ч.