ВАЛЕНТИН АНГЕЛОВ: ГЕОРГИ ВАНГЕЛОВ ЗАСЛУЖИ ОЛИМПИЙСКАТА КВОТА! УМАРПАШАЕВ ПРОПИЛЯ СТРАХОТЕН ШАНС! В СОФИЯ ЩЕ Е ТРУДНО

Публикувано в категория Русе  

Националът по свободна борба от "Юнак-Локомотив" /Русе/ Георги Вангелов спечели олимпийска квота на квалификационния турнир по свободна борба в Будапеша. Нашите можеха да заверят и втора квота, но Али-Паша Умарпашаев остана на косъм от финала. По този повод "Утро" разговаря с треньора в "Юнак-Локомотив" и старши наставник на държавния отбор Валентин Ангелов.
- Г-н Ангелов, какво е настроението след схватките в унгарската столица?
- Много смесено. Георги Вангелов взе това, за което бе тръгнал. Той заслужаваше тази квота още през миналата година. Пребори се мъжки, с желание и майсторство. На финала допусна лека техническа грешка срещу арменеца и загуби, но като цяло се представи много авторитетно.
- Защо Али-Паша Умарпашаев изпусна така нелепо възможнотта да спечели квота?
- Още преживявам неговия решителен двубой за влизане във финала. Поведе с 6:0, можеше да приключи борбата с технически туш, направи хубав захват, но го изпусна и пропиля момента да довърши добрата си работа. После се стигна до обрат. Проблемът при него е, че той гори и се раздава докрай, но така се увлича детински в някои ситуации и търси ненужно атрактивната борба. Тръгна чудесно - с туш, с технически туш... Жалко, че не взехме квота в неговата много сериозна като конкуренция категория.
- Ахмед Магамаев?
- Той прегоря като че ли. Съперникът му от Беларус почна да го дразни, да го провокира, не търсеше толкова борбата. Ахмед Батаев пък не беше възстановен от травмата, която лекуваше. Отчитам, че в това състояние даде всичко от себе си. Той и Магамаев се прибраха в Русия, където ще продължи лечението си.
- Следващите и последни квалификации ще са от 6 до 9 май в София. Там отново квоти ще получат само финалистите. Какво очаквате?
- Ще бъде много, много трудно.
- Какво ви чака сега?
- Заминаваме на лагер в Тетевен. Ще останем там до началото на европейското първенство.
- Желаем ви успех!

- Благодаря!  

Източник: Вестник "Утро"

 

 24 Mar 2021 14:06 ч.