ВАЛЕНТИН АНГЕЛОВ: ЛАВИНА ОТ КОНТУЗИИ НИ ЗАСТИГНА ТОЧНО ПРЕДИ ОЛИМПИЙСКАТА КВАЛИФИКАЦИЯ В УНГАРИЯ

Публикувано в категория Русе  

Старши треньорът на "Юнак-"Локомотив" /Русе/ и селекционер на националиня отбор по свободна борба за мъже Валентин Ангелов се завърна в България след лагер и турнир на избраниците си в Киев. В тима бяха включени и няколко състезатели на русенския клуб, а един от тях - Ахмед Магамаев, спечели сребърен медал.
- Г-н Ангелов, как мина подготовката в Украйна?
- Като за начало всичко тръгна добре, но в хода на турнира дадохме много жертви. На практика повече от половината момчета са извън строя. Ахмед Батаев скъса мускул на бедрото, въпреки това прояви желание да се бори, нищо че му беше много трудно. Отпадна в първата схватка след равенство от 3:3. Георги Вангелов имаше проблеми с коляното. И той даде всичко, което може в състоянието, в което се намираше. Ахмед Магамаев стигна до финала, но пък пострада със сериозна  травма в ключицата. Въпрекси това искаше да излезе на тепиха. Аз обаче го спрях от последната борба. Не исках да рискувам, а и нали ни предстои олимпийска квалификация в Унгария. Джемал Али бе с разтегната външна връзка, Али-Паша Умарпашаев се мъчеше със стара контузия. Като цяло беше много трудно. Иначе турнирът беше доста силен с много участници във всички категории - узбеки, киргизи, украинци... В една от тях състезателите бяха 74.
- Като споменахте за квалификацията, кога ще е тя и какво казва регламентът?
- Утре /днес/ заминаваме на лагер в Унгария. Квалификационните борби ще са от 18 до 21 март. Право на олимпийски квоти ще имат само финалистите във всяка категория.
- Желаем ви успех!

- Благодаря! Дано имаме малко късмет!
Източник: Вестник "Утро"
На снимката: Ангелов с Магамаев.

 

 03 Mar 2021 12:18 ч.