СЕНЗАЦИЯТА ЕДМОНД: ТРЪГНАХ ДА СЕ УЧА, А СТАНАХ ШАМПИОН! БАЩА МУ АРМЕН: ТОЙ Е ДЕТЕ, А КАКВО НАПРАВИ! ГОРД СЪМ!

Публикувано в категория България  
"Много съм радостен.Какво направих аз!?”, възликна сензационният европейски шампион в класическата борба при мъжете Едмонд Назарян.
18-годишният син на легендата Армен Назарян грабна титлата при дебюта си на голямо първенство.
4 впечатляващи победи в категория до 55 килограма, две от които с технически туш за по-малко от общо 2 минути, полуфинал с туш срещу азера Азизли, №1 в света и Европа за 2018 година, финал срещу миналогодишния шампион Виталий Кабалоев (Русия) 7:3!

“Дойдох в Рим, за да трупам опит. Баща ми каза: "Спокойно, бори се!" Затова тръгнах освободено, без напрежение – не бързах и не рискувах. Именно това ми беше предимството пред останалите, които бяха по-големи и по-опитни от мен. Всичко ми тръгна и ми се получаваше, натрупах самочувстие. Във всяка една от срещите дадох всичко от себе си. А на финала излязох, за да стана шампион. Нищо, че ми бе дебют при мъжете. Нямам притеснения от големите имена срещу мен на тепиха. Просто излязам и показвам това, което съм отработвал на тренировка и гледам да се усъвършенствам", заяви новият млад шампион.
 
“Обичам да играя шах. Шахът тренира бързина на мисълта, така важна за наишя спорт. Е, накрая руският борец искаше много да ме победи, но и аз исках да стана шампион. Обещавам още много медали за България!", добави Едмонд.
 
“От цял свят ми се обаждат да ме поздравят. Безкрайно съм щастлив, плаках от радост. Още не мога да повярвам. Та той все още е дете, на 18 години, а вече е шампион при мъжете. И тук ме задмина - аз спечелих първия си медал на 19 години. Радвам се, че има воля, че се бори докрай, прави и моята коронна хватка центур, която ми е донесла много победи. Включихме го в състава на майтап, да трупа опит. А той взе, че стана шампион.... Дори се бори с лека контузия. Но, когато разбра, че и аз на Олимпиадата в Сидни се борех с травма и взех златен медал, всичко забрави. Аз съм горд баща!", не скри радостта си баща му Армен.
 


 

 

 12 Feb 2020 14:50 ч.