ВАЛЕНТИН АНГЕЛОВ СЛЕД ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО СВОБОДНА БОРБА: МЕДАЛИТЕ СА МЕДАЛИ, НО ЛИПСАТА НА СИЛНА КОНКУРЕНЦИЯ МЕ ПРИТЕСНЯВА ДОСТА

Публикувано в категория Русе  

Борците на "Юнак-Локовотив" /Русе/ спечелиха 3 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медал на държавното първенство за мъже в София. По този повод вестник "Утро" разговаря със старши треньора на русенци и национален селекционер Валентин Ангелов.

- Г-н Ангелов, след това представяне навярно нямате много забележки?
- Медалите и резултатите ме радват, липсата на достатъчно силна конкуренция като цяло ме притеснява. Ахмед Батаев например стана шампион без почти никаква съпротива. Той беше с класа над съперниците си.
- Мнозина останаха изненадани от категоричната победа на Георги Вангелов във финала срещу Владимир Дубов.
- Георги се справи добре, бори се с желание, с хъс, с непрекъснати атаки. Освен че беше на ниво в тактически план, бе определен и за най-техничен борец. Той е човекът в добра форма.
- Защо русенският финал между Мирослав Киров и Али-Паша Умарпашаев на 74 килограма не се състоя?
- Умарпашаев беше много болен и бе цяло чудо, че излезе и записа победа на полуфинала. Последната борба просто нямаше как да я бъде.
- Какъв бе дебютът на новото чеченско попълнение Ислам Адизов?
- Меко казано, разочароващ. Ислам загуби финала срещу Георги Иванов, едно 17-годишно момче от Димитровград. Друг е въпросът, че бе доста лек за категорията си до 125 килограма, тъй като на кантара беше малко над 100.
- Какво ви чака сега?

- Следващата сряда ще пътуваме /националите/ за лагер в Полша. През февруари ще сме на европейско първенство в Италия. На този шампионат няма да се раздават квоти за Олимпиадата, но после идват тежки олимпийски квалификации. Тези квоти ще са смисълът на работата ни за Токио. Без тях все едно няма да сме свършили нищо.
Вестник "Утро" /Русе/
 

 
 


 30 Jan 2020 14:07 ч.