ВАЛЕНТИН АНГЕЛОВ: МЕДАЛИТЕ ОТ ТЕПИХА НА "ЯШАР ДОГУ" МЕ РАДВАТ, ЗАЩОТО ТУРНИРЪТ БЕШЕ ДОСТА КЛАСЕН

Публикувано в категория Русе  

Състезателите на "Юнак" /Русе/ се върнаха с два златни и един сребърен медал от сериозния международен турнир по свободна борба "Яшар Догу" в Истанбул. По този повод "Утро" разговаря с клубния президент, треньор и национален селекционер Валентин Ангелов.

- Г-н Ангелов, как може да се опише представянето на вашите избраници?
- Като много добро. При това се пребориха не само с борци, а с ....много добри борци. Съперниците им бяха доста класни, а нивото на турнира беше високо. Азербайджанците например бяха с по-трима-четирима състезатели в категория, а знаете каква е силата на тяхната школа. Златото на Георги Вангелов и Али-Паша Умарпашаев, както и среброто на Ахмед Магамаев са добър резултат от подготовката ни през този етап от сезона.
- Изненадан ли сте, че Георги направи хубаво завръщане след известно отсъствие от тепиха?
- Той е борец с качества. Направи схватките си с много хъс. Същото може и да се каже и за другите момчета. Али-Паша например победи убедително азера Тогрул Аскеров, а Аскеров е олимпийски шампион! Финалът му срещу грезинеца Георги Сулава също беше на ниво. Магамаев загуби от турчин, вицеолимпийски шампион. Като цяло съм доволен, но не бива да се заблуждаваме, че всичко е наред. Чака ни още много работа, и то във важна, олимпийска година.
- Миро Киров?
- Борбата му не се получи, въпреки че излезе на тепиха с огромно желание и бе напълно равностоен в схватката, която загуби.
- Какво ви чака сега?

- Следващата седмица ще участваме на държавното първенство. Надявам се, че борците на "Юнак-Локомотив" ще бъдат сред фаворитите за шампиони в поне 4 категории. Главното за мене и всички национали да се представят силно.
Вестник "Утро"

 

 16 Jan 2020 10:56 ч.