СТАТУЕТКИ "СПОРТЕН ОЛИМП" ОТ ЛЕГЕНДАТА ВАЛЕНТИН ЙОРДАНОВ ЗА СПОРТИСТ И ТРЕНЬОР №1 НА РУСЕ /ФИНАЛЕН ТОП 10/

Публикувано в категория Русе  
Спортистът на спортистите не само в Русе, но и в България Валентин Йорданов ще връчи за пореден път специалните статуетки "Спортен Олимп" на най-добрите през годината в крайдунавския град. Творбите, работа на скулптора Дилян Хубанов, ще са за най-добрия състезател и треньор на сезона.
Статуетките бяха учредени от Йорданов преди повече от 20 години. Те имат преди всичко безценна морална стойност, тъй като са дар от борец номер 1 на света за 20 век и спортист номер 1 на Русе за всички времена.
Валентин Йорданов е олимпийски, седемкратен световен и европейски шампион. Той е почетен председател на българската федерация по борба, вицепрезидент на Българския олимпийски комитет, президент на Балканската лига.
иналната десетка в традиционната анкета на вестник "Утро" и община Русе за най-добър спортист на годината е ясна. Известни си и резултатите.

Участие в допитването взеха 11 журналисти, които дадоха 10 точки на първия в своята листа, 9 - на втория, 8 - на третия и т. н. Те направиха своя избор сред 19 номинации, излъчени от клубовете.
Гласуваше се още в две категории - за най-добър състезател в приложните спортове и за треньор на сезона.
Тържественото награждаване на най-добрите 10 състезатели, приложник и наставник ще се проведе на една от двете дати - 14 или 15 януари. Спортистите ще бъдат поздравени и отличени от кмета Пенко Милков и хора от неговия екип.
Финалният Топ 10 /по азбучен ред/
Ангел Русев - клуб по вдигане на тежести "Русе"
Биляна Дудова - клуб по свободна борба "Юнак"
Габриела Димитрова - боксов клуб "Русе"
Данаил Милушев - волейболен клуб "Дунав" 
Даниела Недева и Александра Гришина - клуб по кану-каяк "Локомотив"
Инна Ефтимова - клуб по лека атлетика "Дунав"
Радослав Росинов - боксов клуб "Русе"
Севда Асенова - боксов клуб "Русе"
Сезен Белберова - клуб по свободна борба "Юнак"

Стилян Гроздев - клуб по вдигане на тежести "Русе"
Вестник "Утро"

 13 Dec 2019 14:22 ч.