ТАЙБЕ ИЗПУСНА ПОЧТИ СПЕЧЕЛЕНА СВЕТОВНА ТИТЛА! КАЗАХСТАН Е МИНАЛО, ИДВА ТОКИО 2020, КЪДЕТО ПАК ЩЕ Е В ИГРАТГА

Публикувано в категория Русе  
Тайбе Юсеин остана със сребърен медал на световното първенство по свободна борба в Казахстан. Звездата на българския спорт загуби финала срещу Тининбекова от Киргизстан най-неочаквано накрая. 
Този резултат обаче определено лъже. Тайбе бе само на 48 секунди от световната титла, но нещо се обърка - 3:5.
Юсеин поведе с 1:0, а изключително дефанзивната киргизстанка направи обрат до 1:2, а после и до 1:3. Тайбе бе далеч по-активна, търсеше борбата, опитваше всичко. Тининбекова се бе затворила в глуха защита и само дебнеше за грешки.
Та 48 секунди преди края на схватката Тайбе атакува майсторски и изравни до 3:3. Оставаше й само да запази малко спокойствие и хладнокръвие.
Отчаяна, киргизстанката предприе първа що-годе истинска и смела атака в краката. Юсеин отговори с опит за хвърляне през гърди на земята, но не се получи и ...бе затисната.
Ситуацията бе абсурдна, тя се разви много нещастно и нелогично.
Въпреки този развой на борбата трябва да поздравим сърдечно Тайбе Юсеин, възпитаничка на русенската школа. Тя защити достойно авторитета на българската борба.
Както се очертава, за съжаление, само тя и класикът Айк Мнацаканян ще донесат медали за България от това световно първенство.
Сега Тайбе трябва да забрави колкото се може по-бързо този финал, който на практика бе неин.
Световното в Казахстан е минало, насреща идва Токио.
А Тайбе има вече виза и за олимпийските игри!
Там отново ще е в голямата игра.

 20 Sep 2019 15:44 ч.