АРМЕНСКАТА ШАМПИОНСКА ФАМИЛИЯ НАЗАРЯН: НАШИТЕ УСПЕХИ СА УСПЕХИ ЗА БЪЛГАРИЯ (СКОРО НА ТЕПИХА МОЖЕМ ДА ВИДИМ ОЩЕ ЕДИН НАСЛЕДНИК НА АРМЕН - ГРИША/

Публикувано в категория България  
Старши треньорът на националния отбор по класическа борба за мъже Армен Назарян допуска, че синът му Едмонд може да надмине неговите успехи. Само преди дни Назарян-млаши спечели втората си европейска титла при кадетите, а в края на юли го чака световно първенство в София.
"Всеки баща мечтае синът му да тръгне по неговия път. Еди доказа, че е номер 1 в Европа. Сега го чака дълъг път при младежите и мъжете. На годините, които е сега, нямах неговите победи. Постигнатото на европ ейското е за България", каза Армен Назарян по БТВ.
Едмонд пък разкри, че майка му Инга била против да се занимава с борба. Сега обаче била един от неговите най-големи поддръжници.
Талантът се уповавал и от съветите на дядо си по майчина линия, дългогодишен шеф на арменската федерация по борба.
"Той ми е като талисман и държи, когато се боря, да е в залата. Споделя своя опит и ме зарежда с положителна енергия", заяви Едмонд.

А скоро на тепиха може да излезе още един Назарян, тъй като брат му Гриша също има афинитет към борбата.24 Jun 2019 15:08 ч.