ДАГЕСТАНЕЦЪТ В "ЮНАК-ЛОКОМОТИВ" БАТАЕВ: БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ ОТ МЕНЕ САМО ДА СЪМ В ОПТИМАЛНА ФОРМА ПРЕЗ 20019-А

Публикувано в категория Русе  
Състезателят по свободна борба на "Юнак-Локомотив" /Русе/  Ахмед Батаев стана шампион на България /категория до 97 килограма/. Ето какво казва дагестанецът в интервю за журналиста Арсен Магомедов /със съкращения/.
Батаев е възпитаник на легендарната дагестанска школа на братя Ирбайханови.
 
- Стана шампион на зимния шампионат. Разкажи нещо повече.
- Засега нямам право да се боря за България. Ще получа разрешение за следващия сезон. Иначе в страната се провеждат годишно по две национални първенства. Проблемът е, че още имам лиценз за руски борец. Надявам се всичко да се нареди.
- Как се озова в България?
- За тази страна по-рано замина борецът от Хасавюрт Ахмед Магамаев /бележка - също състезател на "Юнак-Локомотив"/. От него разбрах, че има липса на добър борец в моята категория. Така ми предложиха да се състезавам за българския национален отбор.
- Защо другите руски легионери в България - Ахмед Магамаев и Али-Паша Умарпашаев, не взеха участие в последното първенство?
- Контузени са, но амбициите им са да участват на световния шамипонат. Възможно е в средата на юли да се борят на рейтинговия турнир "Яшар Догу" в Истанбул.
- Един друг хасавюртец - Рамазан Рамазанов, стана шампион на България в предишното първенство. Само преди дни обаче участва като борец от Русия на турнир в Италия. Как да си обясним този факт?
- В първенството на България могат да участват и борци от други националности.
- Какви са плановете ти до края на годината?
- Българите ми дадоха възможност да тренирам, където си искам - или в Хасавюрт, или в България. Ще мога да избирам и сам в какви турнири да участвам. От мене се иска само да едно - да вляза в следващия сезон в оптимална спортна форма.

 

 

 07 Jun 2019 14:16 ч.