17-ГОДИШЕН ТАЛАНТ ОТ "ЮНАК-ЛОКО" /РС/ НА ЛАГЕР С МЪЖКИЯ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ПО СВОБОДНА БОРБА ЗА МЪЖЕ

Публикувано в категория Русе  

17-годишният състезател на "Юнак-Локомотив" /Русе/ Християн Стефанов бе повикан на лагер с националния отбор по свободна борба за мъже на Белмекен. Християн, бронзов медалист от европейското първенство за кадети, ще трупа опит при батковците.

В отбора /свободен стил/ на лагер още са двама други състезатели "Юнак-Локомотив" - Стефан Иванов и Мирослав Киров. В неделя към националите ще се присъедини техният клубен съекипник Георги Вангелов, който в момента е в Германия.

Част от тима са и натурализираните чеченци Али Умарпашаев и Ахмед Магамаев. Сред избраниците на старши треньора Валентин Ангелов са Микяй Наим, Владимир Дубов, Николай Щерев и др.

Лагерът върви с участието на общо 52 състезатели по борба.

Сред тях са Биляна Дудова /Юнак-Локо", Елица Янкова /"Юнак-Локо"/, Виктория Бобева /"Юнак-Локо"/, Тайбе Юсеин, Мими Христова, Миглена Селишка, София Георгиева. Те тренират под ръководството на старши наставника Петър Касабов.

Отсъстващ при класиците е контузеният еврошампион от 2017 година Тарек Абделслам. Световният вицешамипон Кирил Милов и Айк Мнацаканян са на линия.05 Dec 2018 14:46 ч.