ЗВЕЗДАТА НА "ЮНАК-ЛОКО" БИЛЯНА ДУДОВА НОМЕР 2 В БЪЛГАРСКАТА БОРБА ЗА 2018 ГОДИНА! ТАЙБЕ ЮСЕИН Е НОМЕР 1 НА СЕЗОНА

Публикувано в категория Русе  
Звездата на русенския клуб "Юнак-Локомотив" и на българската борба Биляна Дудова беше определена от федерацията по борба за състезател номер 2 на годината. Тържеството с награждаването на Топ 10 в листата на родната централа се проведе в комплекс "Диана".
Биляна приключи сезона с вицесветовна титла за жени и два европейски златна медала - при жените и състезателките до 23 години.
Първото място бе отредено за световната и европейска шампионка Тайбе Юсеин. Третата позиция бе за носителя на сребърно отличие от световното първенство при класиците Кирил Милов.
Място в десетката намериха още Юлияна Янева, Захари Зашев, Едмонд Назарян, София Георгиева, Даниел Александров, Мими Христова и Айк Мнацканян.
Едмонд, син на старши треньора на националния отбор за класическия стил Армен Назарян, получи специалния приз "За пробив в световния спорт".
Петър Касабов, старши наставник на националния отбор за жени, заслужено стана треньор на годината. За негов първи подгласник бе определен Армен Назарян.
Наградата за международен принос отиде в женския тим на "Левски". Отборът, отличен в класическия стил, бе "Рилски спортист", а в свободния - "Димитровград".
"Тази година бе по-успешна от предишната. Спечелихме 22 медала от световни и европейски първенства, както и отличие от Младежките олимпийски игри. Горд съм с труда на всички състезатели. Дано следващият сезон да е още по-добър", заяви на тържеството председателят на федерацията по борба Христо Маринов.

 

 30 Nov 2018 13:15 ч.