КМЕТЪТ НА РУСЕ НАГРАДИ БИЛЯНА ДУДОВА И ТАЙБЕ ЮСЕИН! ГРАДЪТ КРАЙ ДУНАВА ЩЕ Е ДОМАКИН НА СВЕТОВНО ПРЕЗ 2022 ГОДИНА

Публикувано в категория Русе  
Световната шампионка по свободна борба Тайбе Юсеин /"Левски"/ и вицешампионката от първенството в Будапеща Биляна Дудова /Юнак-Локомотив" /Рс/ бяха наградени от кмета на Русе Пламен Стоилов. Те бяха зарадвани с парични премии на тържество в общината. Двете изпратиха великолепна година с европейски титли и паметно представяне на световното в Унгария.
 "Биляна и Тайбе са пример за всички, които искат да постигнат нещо в спорта. Благодаря ви, момичета! Благодаря на почетния президент на федерацията Валентин Йорданов, че прави всичко, за да задържи високото реноме на русенската и българската борба", заяви кметът.
Ето какво казаха другите участници в тържеството:
Сава Семков, треньор на Тайбе в русенското спортно училище: "Ние сме горди с вашите успехи".
Валентин Ангелов, президент на клуб "Юнак-Локомотив" и старши треньор на националния отбор по свободна борба за мъже: "Благодаря за този прекрасен момент! Благодаря за подкрепата на кмета Стоилов. Той показа, че е спортен човек. Тайбе заслужи титлата си в Будапеща, а Биляна спечели сребро с цената на злато".
Георги Ачев, заслужил треньор: "Не пропуснах нито една схватка от световното първенство. Твърдя, че тези медали не бяха случайни. Бяха спечелени с майсторство и талант. Тайбе беше категорична. Биляна, ако не бе ощетена от съдиите, също заслужаваше златото. Дано да съм добър пророк - ако тези красиви момичета се разминат с контузии, дай боже да е така, съм сигурен, че ще се преборят за отличия и на олимпийските игри в Токио. Пожелавам го от сърце!"
А членът на УС на федерацията Стефан Николов хвърли поредната бомба: "Русе ще бъде домакин през 2022 година на световното първенство за състезатели до 23 години!"
После Николов, Юсени и Дудова бяха гости на ученици от русенското спортно училище. Залата бе пълна, а златните момичета бяха принудени да раздадат десетки автографи.
"Знаете ли защо Тайбе и Биляна стигнаха дотук? Защото се трудеха и се трудят. В крайна сметка всяко усилие се отплаща. Бъдете като тях - не само като добри състезатели, но и като достойни хора!  И да знаете - дисциплината е над всичко!", обърна се към учениците заслужилият треньор Георги Ачев.
А Биляна насърчи младите спортисти. Скромно разказа, че започнала да тренира, когато била в 7 клас.
"Исках да стана шампионка. Вярвайте си така, както си повярвах аз. Не пропускайте нито едно учебно занимание, нито една тренировка!", каза Дудова.
Нататък тя, Тайбе и Николов гостуваха на децата в училище "Иван Вазов", където преди време бе сформирана група по борба със съдействието на почетния председател на федерацията Валентин Йорданов.

 

 23 Nov 2018 15:20 ч.