КМЕТЪТ НА РУСЕ ЩЕ ПОСРЕЩНЕ И НАГРАДИ ЗЛАТНИТЕ МОМИЧЕТА НА БЪЛГАРСКАТА БОРБА БИЛЯНА ДУДОВА И ТАЙБЕ ЮСЕИН

Публикувано в категория Русе  
Кметът на Русе Пламен Стоилов ще приеме на 23 ноември, петък,  звездите на българската борба и героините на българския спорт през 2018 година Биляна Дудова и Тайбе Юсеин. Срещата в общината ще е от 11 часа. Двете ще бъдат наградени на тържество в заседателната зала.
Състезателката на "Юнак-Локомотив" /Русе/ Биляна изпрати отличен сезон със злато на европейското първенство от тепиха в Каспийск и вицетитла на световния шампионат в Унгария. Тя заслужаваше да е шампионка и в Будапеща, но прострастно съдийско решение я остави втора на почетната стълбичка. Освен това Дудова бе с основен принос за отборната държавна титла на клубния си тим.
Тайбе Юсеин, възпитаничка на русенското спортно училище и "Юнак-Локо", завърши сезона със златни медали от европейското и световното първенство. Макар че се състезава от няколко години с трикото на "Левски", продължава да се радва на уважение от русенската спортна общественост.
Двете златни момичета на българската борба ще имат още срещи с ученици от русенското спортно училище и с деца от групата по борба в училище "Иван Вазов".
 
 
 

 

 19 Nov 2018 17:13 ч.