МИНИСТЪР КРАЛЕВ НАГРАДИ МЕДАЛИСТИТЕ ОТ СВЕТОВНОТО ПО БОРБА, ПЛАКЕТИ ПОЛУЧИХА И ТЕХНИТЕ ТРЕНЬОРИ

Публикувано в категория България  

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети медалистите от световното първенство по борба, което се проведе от 20 до 28 октомври в Будапеща. България спечели на унгарския тепих четири медала - златен, 2 сребърни и 1 бронзов, а страната ни се нареди на 6-о място в класирането по отличия.

Тайбе Юсеин (кат. до 62 кг) стана световна шампионка, Биляна Дудова (кат. до 57 кг) и класикът Кирил Милов (кат. до 97 кг) се пребориха за сребро, натурализираният арменец в класическия стил Айк Мнацаканян (кат. до 72 кг) се поздрави с бронз.
Плакети получиха старши треньорът на жените Петър Касабов, на класиците Армен Назарян и техните помощници.
"Благодаря на състезателите, треньорите, на ръководството на федерацията за добре свършената работа. От години не сме имали толкова много медали. Зарадвахте българите. След успешното представяне и на европейското първенство борбата изпраща една добра година“, каза министър Кралев.
Президентът на федерацията Христо Маринов, треньорите и състезателите благодариха на министъра.
"Благодарности към вас и към министерството за подкрепата и доверието. Каквото поискахме, ни осигурихте. Имахме лагери на „Спорт палас“, на Белмекен, в Япония. Надявам се и в бъдеще да продължим да оправдаваме вашето доверие“, обърна се към Кралев старши треньорът на женския национален отбор Петър Касабов.
 
 

 06 Nov 2018 17:37 ч.