АЛО, КРИТИКАРИТЕ, ЩО СПИТЕ! ХАЙДЕ ДА ВИ ЧУЕМ ПО ВАШИЯ МОРАЛ КАКВО МИСЛИТЕ СЕГА ЗА 4 МЕДАЛА ОТ СВЕТОВНОТО ПО БОРБА

Публикувано в категория Русе  
Четвъртият медал за България на световното първенство по борба за мъже и жени в Будапеща е твърде лоша, направо неприятна новина за хора, свикнали да критикуват бързо, гадничко и през просото.
Трябваше да прочетете какво написа "Дневник" след първите дни на тепиха в Будапеща.
Провал, резил, падение - бяха най-меките квалификации през зъби.
И типично по български падна едно шизофренично пресмятане как слабите резултати въобще не били оправдани срещу парите, заделяни от държавата за най-славния български спорт. Форумът под статията пък бе изпъстрен от злостни коментари.
Вземете им левчетата! Разпнете ги! Долу! Уууу!
Ей такива бяха крясъците.
Няколко дни след "моралната" публикация от "Дневник" и други капацитети идва само едно - тишина! Убийствена тишина! Не смеят да обелят зъб.
Да, българската борба не е и може би никога няма да бъде върху високия гребен на вълната така, както беше преди 20-30 години! Да, конкуренцията е жестока - днес печели този, който е подсигурен със средства и има условия да расте.
Какво й е наред на България, че борбата да е голямото и извънредно изключение? Какво?
Нищо!
Колко състезатели има по клубовете? Колко от тях са равностойни? Че в някои категории дори липсват борци за прилични спаринги по лагерите на общо 9-те национални гарнитури!
Това е истината и тя не може да бъде отречена.
И не важи само за борбата. Вижте 120-те чужденци във футболните ни отбори! Къде са българите!
Темата е дълга - като се почне с факта, че се раждат все по-малко деца и че учениците в спортните училища намаляват с всяка година до липсата на качествени кадри и свежи попълнения.
Но борбата се справи и този път. Направи го ...с борба! И солидарно - както се полага на големите в този спорт. Както го правят винаги!
До младия президент на федерацията Христо Маринов в Будапеща бе не кой да е, а почетният председател на централата Валентин Йорданов. Всички в българския лагер гледаха в една посока. Бяха задружни.
Не дадоха ухо на пасквилите като в "Дневник", а се събраха. Всеки на тяхно място, малко или много, щеше да бъде обезкуражен. Не и те!
И успяха!
4 медала не са никак малко, особено на фона с ултра скъпите трансфери, при които майстори-борци от бившия СССР гастролират с триката на много други държави. България днес се бори на тепиха с много светове. Преди беше малко по-лесно. Не че е било леко. Напротив!
Един от най-големите противници обаче - мъничък, злобничък, завистливичък, е наш, български! Хора, които думкаха тъпана преди дни,  четяха морал и задаваха въпроси, днес мълчат.
Къде сте, мишлета? Хайде да четем по новия ви писък!
Ама ей тъй, с големи букви!
4 медала!
Никак не е зле, нали!
Браво на Тайбе, Биляна, Айк, успех на Кирчо Милов!
И последно - без борба няма победа!
Нашите се борят!

Доказаха го.27 Oct 2018 19:38 ч.