ТАЙБЕ: СВЕТОВНАТА ТИТЛА МИ СТРУВАШЕ ТРУД И ЧАКАНЕ ОТ 10 ГОДИНИ! ИСКАМ И ЩЕ СТАВАМ ВСЕ ПО-ДОБРА ПО ПЪТЯ КЪМ ТОКИО

Публикувано в категория Русе  
"След 10 години труд дойде и моят миг. Дано тази титла да е само началото към нови и нови успехи. Мечтая да стъпя на олимпийския подиум. Сега ми предстои да спечеля квота за Токио 2020", каза световната шампионка и голяма сегашна звезда на българската женска борба Тайбе Юсеин.
Кариерата й дотук включваше два сребърни и два бронзови медала от шампионати на планетата.
"Поведох във финала с 6:0. Не помня и не чувах какво точно ми казва старши треньорът Петър Касабов, но като цяло бе: "Спокойно, справяш се добре".
Тя добави, че не иска да спира дотук и че ще продължи да работи за оптимална форма.
"Не се притеснявам, че съперничките ще разгадаят стила ми. Нека! Аз ще ставам все по-добра", каза шампионката.
По всичко изглежда, че тази година ще остане като една от най-паметните в нейния спортен път. Преди златото в Будапеща възпитаничката на русенската школа и състезателка на "Левски" бе  най-добра и на европейското първенство в Каспийск.
Веднага след победния финал тя бе поздравена сърдечно от почетния председател на федерацията по борба Валентин Йорданов. Легендата Йорданов, вицеолимпийският шампион от Барселона Валентин Гецов и членът на УС на федерацията Стефан Николов бяха нейна всеотдайна агитка.
Тайбе и сребърната медалистка - Биляна Дудова от "Юнак-Локомотив" /Русе/, ще се приберат тази вечер в България.26 Oct 2018 13:48 ч.