СТРАХОТНО! МИМИ ХРИСТОВА ОСТАВА НА ТЕПИХА СЛЕД ОПЕРАЦИЯ НА ЛАКЪТЯ! ТЕПЪРВА Я ЧАКАТ НОВИ УСПЕХИ

Публикувано в категория България  
Сърцатата европейска вицешампионка Мими Христова претърпя успешна операция на лакътя, извършена  в продължение на 2 часа от проф. Енчев в "Пирогов". Мими получи травмата на лагера през май в Япония, но малко по-рано пострада на европейското първенство в Каспийск. Тогава тя извърши подвиг, след като излезе за финалната схватка с контузия в лицето и рамото. Но стисна зъби, направи сериозен двубой и малко, въпреки болките, не й достигна да стане шампионка.
Лакътят й ще бъде в гипс за 5 седмици, след което Христова ще мине през рехабилитация. Засега не е ясно дали ще може да се възстанови за световното в Будапеща през октомври.
"Искам да благодаря на лекарите. Увериха ме, че ще мога да продължа кариерата си в борбата. Благодаря още на лекаря на националния отбор д-р Стругаров за навременната му намеса и съдействие. Благодаря на федерацията по борба, на фондация "Български спорт" и на нейния изпълнителен директор Цено Ценов, които финансираха операцията", заяви Мими Христова. 
Женският национален тим лагерува на Белмекен, а в края на седмицата ще вземе участие на реномирания международен турнир "Яшар Догу" в Турция.
 
 

 

 



 



23 Jul 2018 18:33 ч.