ФЕДЕРАЦИЯТА ПО БОРБА ПРАВИ АКАДЕМИЯ "СЕРАФИМ БЪРЗАКОВ"! РУСЕНЕЦЪТ ВАЛЕНТИН АНГЕЛОВ ЩЕ Е СТАРШИ НА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР

Публикувано в категория Русе  
Българската федерация по борба ще направи академия, кръстена на Серафим Бързаков, двукратен  световен и четирикратен европейски шампион. Бързаков не само ще бъде лице, но и треньор на  школата в "Диана".
Заради новото предизвикателство той няма да е селекционер на националния отбор по свободна борба, но ще продължи да работи с някои от състезателите в представителния тим. В момента шампионът подготвя на Белмекен натурализирания чеченец Али Умарпашаев и сънародника му Ахмед Магамаев, който чака български паспорт.
Иван Цонов, доскорошен помощник на Бързаков в националния отбор, ще бъде старши треньор на държавния тим за кадети.
Старши треньор на мъжкия национален отбор в свободния стил ще е наставникът в русенския клуб "Юнак-Локомотив" Валентин Ангелов. В щаба на русенеца ще са доскорошният национал и световен шампион Михаил Ганев, както и Салим Салим от "Димитровград".
Ангелов направи дебют на новия си пост. През тази седмица той повика петнайсетина състезатели на лагер в Тетевен. На линия в планинското градче е контузеният доскоро Мирослав Киров.
Рокади има и в класическата борба. Помощник на Армен Назарян в националния отбор ще е е носителят на Златния пояс на Никола Петров през 2012 година Илиян Георгиев.
 

 

 19 Jul 2018 15:50 ч.