АСЕТ БАНК И ВЕРНИ СПОНСОРИ НАГРАДИХА ЕВРОПРИЗЬОРКИТЕ

Публикувано в категория Русе  

Медалистките от европейското по борба за жени бяха премирани от родната федерация. Средствата са осигурени от „Интернешънъл Асет Банк” АД, ЗАД „Асет Иншурънс” и „Бент Ойл” АД. На стилно тържество трите компании благодариха на националките за положителните емоции, които доставиха на българката публика от първенството в Каспийск (Русия) през май. Биляна Дудова и Тайбе Юсеин ликуваха с титлите, а Мими Христова взе сребро. 
Само месец по-късно Дудова триумфира и със златото на първенството до 23 години в Истанбул, а Виктория Бобева остана пета. 
Така усилията на Българската федерация по борба в търсене на подкрепа от страна на българския бизнес за подпомагане и стимулиране на изявени състезатели вече дава първите си резултати. Активна подкрепа в тази насока родната борба получава от почетния си председател Валентин Йорданов. 
Призьорките, както и селекционерът на националките Петър Касабов получиха уверението, че БФ Борба и женският ни отбор ще бъдат финансово подпомогнати  за пълноценна подготовка поне до олипиадата Токио 2020. В плановете на финансовата институция влиза дългосрочно сътрудничество с Българската федерация по борба.

В приветствие към медалистките Алексей Цветанов, главен изпълнителен директор на „Асет банк” отбеляза, че българската борба винаги е била спорта, който ни кара да се гордеем, че сме българи, а положените усилия в подготовка вече дават резултати. 
„Благодарна съм за тази помощ – каза двукратната европейска шампионка Биляна Дудова. -  Този жест ме задължава да гоня още и още успехи. Наскоро бяхме на лагер с отбора в Япония. Това, което видях там като начин на подготовка ми дава оптимизъм и самочувствие за нещо повече и на идващото световно първенство през октомври в Будапеща, както и на олимпийските игри в Токио.”

Валентин Йорданов поздрави момичетата за спечелените титли, медали и проявения характер в Каспийск и Истанбул. Олимпийският, седемкратен световен и 7 пъти европейски шампион им пожела никога да не се задоволяват с постигнатото, а да продължат да влагат всичко от себе си на тренировки, за да задминат по успехи самия него, Александър Томов и  много от нашите шампиони. Напомни също, че местата в Залата на славата на българския спорт не са запазени за никого, но пътят, по който са тръгнали води натам.

Александър Томов, председател на "Левски" връчи почетен плакет на "синия" клуб на изпълнителния директор на трезора Алексей Цветанов с благодарност за подкрепата.

За самите момичета няма почивка. Утре националките заминават за Ловеч, където ще стартират на държавното първенство.

Снимки КОСТАДИН АНДОНОВ13 Jun 2018 20:11 ч.