ЯПОНЦИТЕ ОТ ОКАЯМА С НОВИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЪРДЕЧНИ ЖЕСТОВЕ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛКИ В СВОБОДНАТА БОРБА

Публикувано в категория България  
Японските домакини от град Окаяма, където лагеруват вече националките по свободна борба Биляна Дудова, Фатме Мандева, Кремена Петрова, Евелина Николова, Мими Христова, Тайбе Юсеин, Виктория Бобева и София Георгиева, подготвиха много интересна и изключително атрактивна програма за нашите момичета. В духа на най-добрите традиции в Страната на изгряващото слънце българките ще бъдат поканени на култовата за японците чайна церемония. После домакините ще проверят уменията им в калиграфията /изкусно изписване на йероглифи/, а и ще ги срещнат с големи майстори на бойния спорт кендо. Националките ще имат възможност да пробват още и традиционното леко кимоно /юката/, както и да чуят изпълнения на местен барабан, наричан вадайко.
В следващите дни състезателките ни ще бъдат поканени да посетят древния замък Окаяма, създадената през 1700 година градина  Коуракуен и шинтоисткия храм Кибицу.
Националките били готови с ответен жест. С организационната помощ на федерацията по борба и на на „Българска роза” АД Карлово щели да изненадат с наши родни подаръци своите любезни домакини.
А атмосферата на съвместния лагер между японките и българките била повече от приятелска. В духа на традициите в Страната на изгряващото слънце националките ни даже вече получили своите японски имена. 
Към края на седмицата в лагера ще включат и други звезди на световната борба. Ще бъдат уредени и серии от спаринги.
А момичетата ни вече опознават град Окаяма с обиколки върху велосипеди, предоставени им от изключително сърдечните японци. 
На снимкита: Нашите националки пробваха вече и ястия от местната кухня. 

 

 17 May 2018 11:11 ч.