МИНИСТЪР КРАЛЕВ НАГРАДИ БИЛЯНА ДУДОВА, ТАЙБЕ ЮСЕИН, МИМИ ХРИСТОВА, ДАНИЕЛ АЛЕКСАНДРОВ, ПЕТЪР КАСАБОВ И АРМЕН НАЗАРЯН

Публикувано в категория България  

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети европейските шампиони по борба Биляна Дудова (кат. до 57 кг) и Тайбе Юсеин (кат. до 62 кг), сребърната медалистка Мими Христова (кат. до 59 кг) и бронзовия медалист при класиците Даниел Александров (кат. до 82 кг). Плакети получиха и старши треньорите на жените Петър Касабов и на класическия стил Армен Назарян.

Директно от "Пирогов" в кабинета на министъра пристигна Мими Христова, която тази сутрин претърпя операция на носа.

Изгледах всяка ваша среща по телевизията и по интернет. През последните години България успя да създаде школа в женската борба, която отговаря на най-високите световни стандарти. Възхищавам ви се и ви желая да затвърдите доброто си представяне на световното първенство в Будапеща и на олимпийските игри в Токио", каза Кралев.

Президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов благодари на министъра за подкрепата, която ММС оказва на неговия спорт. На срещата присъства и председателят на Европейския съвет по борба и вицепрезидент на Международната федерация по борба (UWW) Цено Ценов.

На 13 май женският ни национален отбор заминава на лагер в Окаяма (Яп), където ще се подготвя заедно с някои от най-добрите местни състезателки. Както е известно, в момента Япония е водеща сила в женската борба. С отбора ще пътува и Мими Христова.

 09 May 2018 17:21 ч.