БИЛЯНА ДУДОВА: ИСКАМ СВЕТОВНА И ОЛИМПИЙСКА ТИТЛА! ТАЙБЕ ЮСЕИН: ЗНАЕХ, ЧЕ ЩЕ СТАНА ШАМПИОНКА! ХРИСТО МАРИНОВ: БЛАГОДАРЯ НА ДЪРЖАВАТА!

Публикувано в категория България  

Двукратната европейска шампионка Биляна Дудова, обяви че е готова да се бори и на първенството на континента до 23 години в Истанбул следващия месец.
"Всяко състезание и битка са трупане на опит. Аз се стремя към съвършенство. Чувствам се отлично и на мястото си в олимпийската категория до 57 килограма. При първата си година в борбата си казах, че искам да стана европейска, после световна и олимпийска шампионка. Ето, че първата ми мечта е факт", каза Дудова на пресконференция днес.
Тайбе Юсеин, която донесе второто злато за България в Каспийск, разкри, че най-трудната й схватка била срещу Вероника Иванова от Беларус. Тайбе взе тази борба с туш.
"След победата вече знаех, че ще спечеля златото", заяви Юсеин.
Класикът Даниел Александров каза, че е удовлетворен от бронзовото отличие, тъй като дошло след разочароващата за него 2017 година.
"Искам да благодаря на държавата и на министър Красен Кралев за осигуреното финансиране, което позволи на отборите ни да тренират на спокойствие. Без тази помощ нямаше да има и медали. Сега постигнахме успехи при жените, въпрос на време е да ги имаме при мъжете. В отбора по свободна борба върви процес на подмладяване и повечето момчета бяха дебютанти. Можехме да спечелим още отличия при класиците, но допуснахме някои грешки. Важното е да се направят поуки", заяви председателят на федерацията по борба Христо Маринов.
Помощник треньорът на отбора по класическа борба Бисер Георгиев пък коментира така представянето на Тарек Абделслам, който остана без отличие: "Трябва му време, за да натрупа физическа сила и мощ. Да не забравяме, че той се бори с две категории по-нагоре".09 May 2018 16:09 ч.