БИЛЯНА ДУДОВА ОТ "ЮНАК" /РУСЕ/ НА ЕВРОПЕЙСКИ ФИНАЛ, ВЪЗПИТАНИЧКАТА НА РУСЕНСКАТА ШКОЛА ТАЙБЕ ЮСЕИН ЩЕ СПОРИ ЗА ПЪРВОТО СИ ЗЛАТО НА СТАРИЯ КОНТИНЕНТ! УСПЕХ, МОМИЧЕТА!

Публикувано в категория Свят  

Българската женска борба направи сериозен удар в днешния ден на европейското първенство в Каспийск. След като вчера Мими Христова се класира за финала, по пътя й тръгнаха и други нейни съотборнички.
Състезателката на "Юнак-Локомотив" /Русе/ Биляна Дудова победи на полуфинала с 4:1 унгарката Емеш Барка. В срещата за златото на 57 килограма Биляна ще се срещне с рускинята Сталвира Оршуш.
Тайбе Юсеин  /62 килограма/ тушира на полуфинала Вероника Иванова от Беларус, а в двубоя за титлата ще спори със старата си познайница Инна Тражукова от Русия. Има всички основания да се смята, че възпитаничката на русенската школа ще вземе реванш от рускинята заради загубата си преди време.
Както се очакваше, Виктория Бобева /65 килограма/ имаше трудна борба срещу Петра Оли от Финландия. И загуби полуфинала с 0:6. Но пък ще спори за бронза.
Така България си осигури дотук поне 4 медала. Даниел Александров вече стана носител на бронзово отличие, Мими Христова, Биляна Дудова и Тайбе Юсеин са на финал.
Явно денят не се познава от сутринта покрай лошия старт на класиците, след който редица големи "капацитети" пак изплакаха горко, че ни чака провал на европейското.
Времето днес ги опроверга.

---------------------------------------------------------------------
А Елис Манолова, която се бори за Азербайджан, стигна до финала на 65 килограма. У нас тя се състезава с трикото на "Юнак-Локомотив" /Русе/

БНТ НD излъчва в момента директно финалите от европейското.03 May 2018 18:00 ч.