ТИТАНИТЕ В СВОБОДНАТА БОРБА ДЖОРДЪН БАРОУЗ И ФРАНК ЧАМИЗО ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ В ЗВЕЗДЕН ДВУБОЙ ПОД ОТКРИТО НЕБЕ В НЮ ЙОРК

Публикувано в категория Свят  

Големите шампиони в свободната борба Джордън Бароуз /САЩ/ и Франк Чамизо /Италия/ ще излязат в директен супер мач помежду си. Двубоят на годината ще се състои на 17 май под открито небе в Манхатън, Ню Йорк.
Италианският майстор от кубински произход Чамизо е състезател в категория до 70 килограма. Титулярната категория на Бароуз е 74. Американецът е четирикратен световен шампион
/2011, 2013, 2015 и 2017 година/, Франк има в колекцията си две световни титли (2015, 2017). И двамата са олимпийски медалисти, като Бъроуз спечели олимпийски златен медал през 2012 година. Чамизо е с бронзов от игрите през 2016-а.
Двамата известни борци се подготвят от месеци за тази битка, която провикира невероятен интерес в борцовите среди. Закачката им минава и през социалните мрежи. Преди време Чамизо пусна видеоклип, в който обещава да се разправи със своя съперник. Бароуз не му остана длъжен и отсече: "Идвам! Победата ще е моя!"
Каквото и да се случи, схватката между тях ще е грандиозна реклама на световната свободна борба. А и вече трябва да се признае очевидния факт -  спортът със силните мъже на тепиха неминуемо върви към комерсиализация. Друг път да се остане във фокуса на прожекторите няма. 03 May 2018 11:57 ч.