КОЛЕБЛИВ СТАРТ НА КЛАСИЦИТЕ НИ НА ЕВРО 2018 /ТАРЕК ЗАГУБИ ОТ ГРУЗИНЕЦ/ ТОЙ И МЕТОДИЕВ С ШАНС ДА СЕ ДОБЕРАТ ДО МАЛКИ ФИНАЛИ

Публикувано в категория Свят  

Днес в Каспийск, Дагестан, Русия, стартира европейското първенство по борба за мъже и жени. Първи на тепиха излязоха класиците. Ето как до този момент се развиха схватките на българските национали.
55 килограма
Недялко Петров загуби с 2:3 срещу Хелари Маигисалу (Естония)

66 килограма
Николай Вичев отнесе с 12:0 Дмитрий Добров от Украйна, но после загуби с 0:9 срешу, румънеца Михай Раду. Нататък румънецът ще се бори с руснака Заур Кабалоев, но едва ли ще има някакви шансове. Което значи, че и Вичев ще напусне шампионата. Но да не бързаме.

77 килограма
Руслан Пашкулийски отстъпи с 2:3 срещу Николай Дараган от Украйна.
После Дараган бе пометен с 1:9 от арменеца Карапет Чалян с 1:9 и първенството за Руслан приключи.

87
Тарек Абделслам и
Роберти Коблиашвили (Грузия) направиха много инт ересна борба. Грузинецът се възползва от партер и поведе с 0:3. Тарек  намали до 1:3, но когато също получи възможност да събере точки от партер, последва контра на съперника му. После грузинецът затвори борбата и без рискове дочака гонга. Коблиашвили продължи на 1/4 финала, тъй като успя да победи с 2:1 и шведа Берг.


130
Милослав Методиев спечели схватката си без борба, тъй като Анджей Кражевски от Полша не излезе на тепиха заради травма. В следващата борба Методиев бе победен с 0:9 от руснака Виталий Щур. Той, както и Тарек, може да се надява, че съперникът му ще се класира за финала и така ще му даде възможност да се бори за бронз
 

 30 Apr 2018 13:59 ч.