СТАНКА ЗЛАТЕВА: ЛАГЕРИТЕ И ТЕПИХЪТ МИ ЛИПСВАТ, В СЛИВЕН СЕ ОПИТВАМ ДА СЪЗДАМ ДОБРИ БОРЦИ! ОБИЧАМ САМА ДА СИ ПРАВЯ ВИНОТО

Публикувано в категория България  

Какво прави сега „златната” Станка от село Крушаре, бихте попитали? Когато спортът е бил толкова важна част от живота ти, просто няма друг път освен този да предадеш своите знания и опит на следващите поколения.
 
Точно такава е мисията на Златева. След краткото залитане към политиката трикратният Спортист №1 на България в момента се е посветил на мисията да създава нови шампиони. И това се случва в нейната зала в Сливен, където 5-кратната световна и 6-кратната европейска шампионка гради кариера на треньор.
 
„Знаете, че Министерството на младежта и спорта финансира построяването на залата в Сливен. Общината предостави имота, в който има много паркове, градинки... Така имаме тук клуб по борба, който след година-година и половина работа вече има шампиони”, заяви Златева пред „Събуди се” по NOVA.
 
„Когато трябва да работим и да учим нови неща, аз изисквам от децата. Ставам лоша, наистина съм лоша. Когато пък сме в друга ситуация, не сме на тепиха, те знаят, че всичко им е позволено.”
 
„Това е невероятна емоция – твоят състезател да отиде на финал и да надвие. Чувството е уникално!”
 
„Хубави работи се опитваме да правим. Благодарение на много спонсори и хора, които са готови да помагат,  правим всичко възможно да запазим този парк (край залата за борба – б.р.). На човек трябва да му е приятно. Искам хората, като минават тук да се чувстват добре, да се чувстват спокойни.”
 
„С годините, когато съм била по лагери, съм опитвала да взимам най-доброто от хората около мен. Знам, че когато човек е добър, му се връщат добрини. Опитвам се да съм добра, затова хората се отзовават и помагат. Животът е огледало – каквото даваш, това получаваш.”
 
Златева също така разкри и за друга своя страст – производството на вино. „Всеки ми помага за нещо, но виното си го правя аз. Всеки ден си иска по нещо. Има си срок, в който трябва да стои по бъчвите. Трябва да се бърка. Дали го оправя? Задължително!”
„Дали имаше момент на депресия, когато приключих със спорта? Когато се отказах, още от бенефиса започна строенето на залата. Вече имах деца, имах и клуб. Нещата се случиха толкова бързо, че дори не разбрах”, разкрива легендата.
 

 09 Apr 2018 13:42 ч.