ТАЙБЕ ЮСЕИН: НА "ДАН КОЛОВ" МИ СЕ ПОЛУЧИ ПО НОТИ! ДАНО ТАКА ДА Е И НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСИЯ

Публикувано в категория България  

От topsport.bg /със съкращения/.

Тайбе Юсеин е многократна медалистка от европейски и световни първенства, като може да се похвали със сребърни отличия в най-големите надпревари на планетата.

Дългогодишната ни националка има всяко право да се чувства уверена преди европейското първенство в Русия и Мондиала по борба в Унгария през 2018 година.

Ето какво сподели тя.

- Поздравления за спечелената титла от турнира "Дан Колов - Никола Петров". Какво означава това отличие за теб? Колко ценно е и доволна ли си от убедителния начин, по който го спечели?
- Сякаш този път състезанието мина по план. Така, както си го бях представяла и очаквала. Треньорът ми каза какво трябва да направя - в тактическо отношение - мисля, че го изпълних както трябва и нещата се получиха. Доволна съм от себе си.

- Категорията ти беше една от трудните. Участваха голяма част от силните състезателки в световен мащаб. Как съумя да се справиш с тази сериозна конкуренция?
- За мен нещата стоят така, че когато съм достатъчно добре подготвена, хватките ми се получават. Може би отстрани изглежда, че едва ли не е лесно, но това е най-вече заради стойностната подготовка.

- На кои елементи от подготовката наблегнахте с отбора преди състезанието?
- Подготовката ни все още продължава, защото основно е насочена към европейското първенство. Този турнир беше една добра проверка за нас. Вече всички сме достатъчно опитни и всеки знае какво се случва преди състезание и как трябва да подходи.

- А върху какво ще съсредоточите усилията си за европейското първенство в Русия?
- Предстои ни лагер във Франция. Започваме малко по малко да залагаме на техниката. Ще има повече борби, разузнаване на потенциалните ни съпернички.  Ще навлезем в същинската част от състезателния период. Силовата подготовка остава, но няма да бъде на дневен ред. 

- Треньорският щаб начело с Петър Касабов комбинира изпитани методи с иновативни, а водещ елемент е дисциплината. Това ли е верният път към победите и успехите?
- Дисциплината наистина е определяща. Но го има моментът, че треньорът ти няма как да бъде с теб 24 часа в денонощието. Трябва и много високо ниво на самодисциплина, за да се получават нещата. Колкото до смесването на старите и новите методи - искам да кажа, че се получава по много добър начин. Този подход работи.

 31 Mar 2018 13:51 ч.