ОГРОМЕН СКАНДАЛ В БОРБАТА - ИРАН СКОЧИ НА UWW, СПРЯ ОТБОРА СИ КЪМ ТУРНИРА ЗА СВЕТОВНАТА КУПА И ОТКАЗА ДОМАКИНСТВО НА КЛАСИЦИТЕ

Публикувано в категория Свят  

Иранската федерация реши да бойкотира турнира за Световната отборна купа в свободната борба и спря тима си от участие на тепиха в Айова Сити.
Скандалът гръмна, след като иранците, домакини на Световната купа при класиците /12-13 април/, поискаха от Световната федерация UWW да отложи състезаниието за по-късна дата. Последва светкавичен отказ от UWW.
Иранците се разсърдиха и контрираха веднага - не само спряха отбора си за турнира в САЩ, но и категорично се произнесоха, че няма да домакинстват на състезанието при класиците.
Разрасналият се конфликт принуди шефа на Световната федерация Ненад Лалович да изпрати официално писмо до спортното министерство на Иран. Реакция на този етап няма. Какво ще стане нататък, не е ясно.
В момента иранската федераиця по борба е в плен на пълно безвластие.
Както вече писа нашият сайт, президентът на иранската борба Расул Хадем подаде оставка в знак на протест, че негови сънародници отказаха да излязат на тепиха за схватки с еврейски състезатели.
Кой тогава ще замести отбора на Иран в Айова Сити?
САЩ веднага поканиха отбора на Киргизстан, но киргизите отказаха с мотива, че нямало как да нарушат графика си за подготовка.
Иранците трябваше да са в група "А" с Япония, Грузия и САЩ.

 

 23 Mar 2018 13:01 ч.