ЖЕЛЕЗНИЯТ КАЙЛ СНАЙДЕР ПОБЕДИ СЪПЕРНИК, ПО-ТЕЖЪК ОТ НЕГО С 30 КИЛОГРАМА В СТУДЕНТСКОТО ПЪРВЕНСТВО НА САЩ

Публикувано в категория Свят  

Кайл Снайдер, новата голяма звезда на САЩ в свободната борба, бе главно действащо лице в Националния университетски шампионат на своята страна. Първенството се проведе в Кливлънд при огромен зрителски интерес в зала за 20 000 души. Да припомним само, че Снайдер е един от малкото борци, успели да победят считания за непобедим Абдулрашид Садулаев - Руския танк.
Шоуто се излъчваше директно от световния медиен гигант ESPN.
Какво се случи в Кливлънд?
Първо, състезателите се бориха в така наречения фолкстил, който се отличава незначително от общоприетите схващания с правилата на свободната борба.
Второ, Снайдер, олимпийски шампион от Рио на 97 килограма, се бори в свръхтежката категория - до 130, в шампионата на NCAA. И Кайл, студент в университета на Айова, стана победител.
В подготовка за това първенство американецът покани за спаринг турската звезда Такха Акгюл. Двамата тренираха заедно в продължение на две седмици. Снайдер пое разноските на турчина с визитата му в САЩ и дори загуби главния спаринг.
Но пък беше неудържим на университетското първенство. След 5 победи се изправи на финала срещу Адам Кун. Неговият съперник излезе на тепиха с реномето на юношески световен шампион през 2011 година и двукратен медалист от световни първенства при младежите в ...класическата борба! При това си тежеше ...130 килограма. По-рано Снайдер имаше една загуба от този съперник с 1:3.
А битката в Кливлънд също беше твърде тежка - 3:2 за Снайдер!
Представянето на Кайл в университетското първенство беше последно в неговата кариера на студент, тъй като през лятото ще се дипломира.
 

 

 19 Mar 2018 16:53 ч.