ФРАНК ЧАМИЗО ХВЪРЛИ РЪКАВИЦАТА КЪМ БАРОУЗ: ХАЙДЕ ДА ТЕ ВИДИМ, ИЗБЕРИ КЪДЕ ДА ТЕ НАДВИЯ! /ВИДЕО ОТ СПАРИНГ НА КУБИНЕЦА/

Публикувано в категория Свят  

Италианската звезда от кубински произход Франк Чамизо призова Джордън Бароуз за схватка, мястото на която американецът може да избере и сам. Чамизо публикува призива в личния Туитър на Джордън. Според специалистите двамата плюс руснака Абдулрашид Садулаев са големите актуални майстори в световната свободна борба.
Отговорът на Бароуз гласи: "Заповядай, където искаш и пред каквато публика желаеш!"
Големите бизнес акули в спорта веднага се хванаха за тази на пръв поглед закачка и вече обсъждат варианти за уреждане на такъв двубой. Подобна схватка ще е прецедент за борбата, нещо, което всъщност се прави отдавна в бокса с подгряващи срещи и гво здей на вечерта с участието на най-големите звезди.
Очевидно борбата ще върви към комерсиализация през всяка следваща година и в тази стъпка няма нищо лошо. Напротив - така този мъжки спорт ще разширява своята популярност и ще предизвиква още по-голям интерес. 
Сега Чимизо и другите национали на Италия се готвят на лагер в Махачкала, Дагестан. Кубинецът пък си е наел за спаринг дагестанеца с беларуски паспорт Али Шабанов.
Съгласно последните новини от италианския щаб звездата на "адзурите" ще се бори на европейското в Каспийск в края на април като състезател на 74 килограма. Това е и категорията на Бароуз.
Интересното е, че в кариерата си Франк Чамизо се бори успешно в 3 различни категориои. За последно участва на 70 килограма. Във всяка от тях печели медали от световни първенства.
74 ще е четвъртата му.
 


 16 Mar 2018 14:12 ч.