КЛАСА И КУП ЗВЕЗДИ НАЧЕЛО С РУСКИЯ ТАНК САДУЛАЕВ ИЗЛИЗАТ НА "ДАН КОЛОВ-НИКОЛА ПЕТРОВ" /КАКВО СЕ КАЗА ОЩЕ НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ДНЕС/

Публикувано в категория България  

Международният турнир "Дан Колов-Никола Петров 2018" се очертава да е повечето от авторитетен и силен с присъствието на куп ярки звезди.
Руснаците записаха за участие най-титулования си борец в свободния стил - Абдулрашид Садулаев. Известният като Руския танк състезател, олимпийски шампион, двукратен световен и европейски златен медалист, ще се бори на 92 килограма.
Италианците идват с фамозния Франк Чамизо /70 кг/, двукратен световен шампион и бронзов призьор от Олимпиадата в Бразилия.
А грузинците ще разчитат на Гено Петриашвили, един от големите майстори в свободната борба при тежките борци - световен първенец и трети на игрите в Рио. Петриашвили ще бъде придружен от екип на грузинска телевизия, която подготвя филм за кариерата му. 
Зрителите в "Асикс Арена" ще видят и големи фигури в класическата борба - олимпийския вицешампион от Япония Ота Шинобу, азера Расул Чунаев, французина Мелонин Ноумонви, сърбина с унгарски корени Виктор Немеш.
Шоуто в женската борба ще е гарантирано с имена като Екатерина Букина /Русия/, украинката с азерски паспорт Мария Стадник, рускинята Анастасия Братчикова, полякинята Моника Михалик, германката Алина Фокен.
"Турнирът се очертава като изключително силен с над 500 състезатели от 32 държави. Тази конкуренция ще ни даде реална представа за формата на нашите национали преди европейското първенство в Русия през април", заяви на пресконференция днес председателят на българската федерация по борба Христо Маринов.
Старши треньорът на националния отбор за свободния стил при мъжете Серафим Бързаков обясни, че ще се даде шанс на доста млади състезатели. Според него основните надежди за български медали са свързани с класата на Владимир Дубов и Мирослав Киров.
Чеченецът с наш паспорт Али Умарпашаев обаче получил травма. Неговото участие щяло да се решава в последния момент.
Иво Ангелов няма да излезе на "Никола Петров", тъй като основната му подготовка била насочена към световното първенство. Иначе тренирал наравно с другите национали.
"Ще разчитаме на Тарек Абделслам, Николай Байряков, Даниел Александров", каза старши треньорът на класиците Армен Назарян.
"Разбира се, че ще атакуваме медалите. Иска ми се обаче нашият връх да е на европейското в Русия", заяви старши треньорът на жените Петър Касабов.
Той очаква отличия от Тайбе Юсеин, Миглена Селишка, Мими Христова, Евелина Николова.
Аут от турнира ще е бронзовата медалистка от игрите в Рио Елица Янкова, която се възстановява от контузия.
Откриването на турнира ще е на 22 март от 16 часа.15 Mar 2018 15:08 ч.