ИЛЯС БЕКБУЛАТОВ: ИСКАМ ДА СЕ БОРЯ НА "ДАН КОЛОВ"! /ДАГЕСТАНЕЦЪТ СЕ КАЧВА В КАТЕГОРИЯТА НА МИРОСЛАВ КИРОВ/

Публикувано в категория Свят  

Известният руски състезател в свободната борба Иляс Бекбулатов заяви пред руски медии, че сам е пожелал да участва на международния турнир "Дан Колов-Никола Петров" /22-25 март, София, "Асикс Арена"/.
"Никога не съм се борил на този турнир, но знам, че е с отлично реноме. Старши треньорът на "сборная" Дзамболат Тедеев не държеше да пътувам за България на всяка цена и ме пита на няколко пъти дали съм размислил добре. Имаше предвид дали се чувствам пълноценен след травмата в менискуса. Отговорих му, че задължително ще изляза на тепиха в София. Така ще проверя формата си, а и шампионатът на Европа не е много далеч", казва Бекбулатов.
Нататък той обяснява, че няма да се бори в обичайната си категория, а ще се качи на 70 килограма, там, където се подвизава нашият национал и състезател на "Юнак-Локомотив" /Русе/ Мирослав Киров.
"Сега нямам време да свалям теглото си, а и не мисля, че е разумно", казва 27-годишният дагестанец.
Най-големите успехи в кариерата му са европейска титла на 65 килограма от първенството през миналата година в Нови Сад и бронз през 2013 година от шампионата на Стария континент. 


 12 Mar 2018 15:49 ч.