МНОГО ГРАЖДАНИ, БИВШИ И СЕГАШНИ ЗВЕЗДИ В БОРБАТА ПОЧЕТОХА В СЕННИК ДЕЛОТО НА ВЕЛИКИЯ ШАМПИОН ДАН КОЛОВ

Публикувано в категория България  

Стотици хора се събраха днес в севлиевското село Сенник, за да поднесат цветя пред паметника на Дан Колов за честване по повод 125-годишнината от рождението му.

На честването присъстваха кметът на Сенник Цветан Цонев, двукратният олимпийски, трикратен световен и шесткратен европейски шампион по борба Армен Назарян, Христо Маринов – президент на българската федерация по борба и световен шампион, Валентин Райчев – световен и олимпийски шампион по борба, президентът на Българската федерация по таекуондо Марио Богданов, проф. майстор Ким Унг Чол – вицепрезидент на Международната федерация по таекуондо, Петър Касабов – старши треньор на женския национален отбор по борба, Бисер Георгиев –  помощник треньор в националния отбор по класическа борба, ген. Детелин Мажгуров, ген. Михо Михов, ген. Пламен Студенков, бронзовата медалистка от Рио де Жанейро Елица Янкова, носителката на множество медали от турнирите по борба Мими Христова, европейската шампионка по борба Биляна Дудова, авторът на книгата „Дан Колов – вечната легенда” Нено Николов, заслужилият дългогодишен треньор Досьо Досев,  световният шампион Михо Боев, треньорът на клуба по борба „Дан Колов” Димо Панчев, треньорът на клуба по таекуондо „Тервел 2006” Михаил Ботев, ученици, граждани.

Панихидата бе отсслужена от архиерейския наместник Цонко Цонков и протойерей Стилиян Витлеемов.

Писле гостите посетиха къщата-музей на бореца, където се срещнаха с племениците му Яна Денева Балканска и Мария Денева Касърова.

В салона на читалище “Св. Климент Охридски – 1988” беше открита фотоизложба и представен документален филм за живота на Дан Колов. Бяха организирани и демонстрации по борба в чест на „Кралят на кеча“.

Източник: sevlievci.com

 29 Oct 2017 08:03 ч.